08 jun. 2020

Wereld Oceanen Dag: AluK onderneemt actie!

Wereld Oceanen Dag: AluK onderneemt actie!

Vandaag is het Wereld Oceanen Dag. Jaarlijks komt meer dan 8 miljoen ton plastic afval in zee terecht. Het plastic dat daar terechtkomt, verteert niet. Het valt uit elkaar in steeds kleinere stukjes, die ook nog eens steeds giftiger worden.

De plasticsoep kunen we alleen maar verminderen door samen actie te ondernemen. Ook AluK draagt zijn steentje bij.
Dankzij onze REVIVE-raamsystemen kunnen we per jaar 1.500.000 PET-flessen recycleren
Daarnaast steunen we initiatieven als Plastic Soup Foundation en de Eneco Clean Beach Cup. De Plastic Soup Foundation pakt het probleem aan bij de bron en biedt oplossingen om te vermijden dat plastic in zee terecht komt. Tijdens de jaarlijkse lenteschoonmaak van de Eneco Clean Beach Cup slaan vele vrijwilligers de handen in mekaar om onze stranden op te ruimen. Vorig jaar werd maar liefst 11,5 ton strandafval opgeruimd!
 
Tot slot worden bij AluK geen single-use plastic flessen meer aangekocht. Deze werden vervangen door Dopperflessen voor elke werknemer. Door het gebruiken van een Dopper dragen we niet alleen bij aan het terugdringen van wegwerpplastic dat vervolgens in onze oceanen belandt, maar helpen we ook bij het ondersteunen van waterprojecten in gebieden waar dit niet vanzelfsprekend is, zoals in Nepal.

Lees hier meer over onze REVIVE-serie.

  

Blijf op de hoogte