Innovatie

Innovatie met het oog op vooruitgang 
 

Innovatie is ons bestaansrecht. We zijn altijd op zoek naar ‘beter’ en boeken dagelijks vooruitgang op vlak van design, duurzaamheid, productieproces alsook isolerende en akoestische prestaties en inbraakwerendheid. Hierdoor kunnen we onze klanten de beste producten bieden die momenteel beschikbaar zijn. 

Lees meer

Toegewijd aan innovatie in de aluminium industrie

Ons toegewijd R&D-team ontwerpt en ontwikkelt hoogwaardige  systemen die geschikt zijn voor verschillende toepassingen, van nieuwbouw- tot renovatieprojecten en van commercieel tot residentieel. Dankzij onze deskundigheid op vlak van ontwerp, onderzoek en ontwikkeling, overtreffen onze producten veel normen in onze sector, vanwege hun duurzaamheid, flexibiliteit en uitstekende thermische en akoestische prestaties. 

Jaarlijks investeren we een groot deel van onze inkomsten in R&D, waardoor we geavanceerde aluminium bouwsystemen kunnen leveren die voldoen aan de behoeften van architecten, aannemers, constructeurs en huiseigenaren. 

Ons lokaal R&D- en technisch team bestaat uit 13 medewerkers die ons de beste kennis en visie van de markt bieden. Zij zijn continu bezig met het ontwikkelen van slimme producten, digitale oplossingen en diensten. 

REVIVE® 

Met meer dan 70 jaar ervaring zijn we met onze bouwsystemen de markt altijd een stap voor. Met REVIVE® introduceerden we hoogisolerende systemen opgebouwd uit recycled plastic. Vandaag worden de Themis-, Triton-, Hermes- en Kolossystemen uitgerust met isolatoren uit recycled PET-materiaal. En er zullen nog vele systemen volgen. 

Innovation Lab 

Ons Innovation Lab is een wereldwijd samenwerkingsinitiatief dat is ontworpen om vooruitdenken, geavanceerd leren en voortdurende ontwikkeling aan te moedigen in alle contactpunten van ons bedrijf. Dit unieke initiatief brengt 50 AluK-medewerkers over de hele wereld samen die samenwerken rond verschillende onderwerpen, zoals: 

  • Digitale transformatie van ons bedrijf 
  • Recycleerbaarheid en durzaamheid 
  • Slimme oplossingen  
  • Modulair bouwen 

Zo boeken we dagelijks vooruitgang op vlak van design, duurzaamheid en prestaties en kunnen we bij AluK België de beste aluminium systemen aanbieden op de markt.