Duurzaamheid

Samen bouwen aan een duurzame toekomst 

Duurzaamheid en groen engagement zijn onze drijfveren. Daarom intorduceerden we de productrange REVIVE®: hoogisolerende systemen opgebouwd uit recycled plastic. Vandaag worden de Themis-, Triton-, Hermes- en Kolossystemen uitgerust met isolatoren uit recycled PET-materiaal. En er zullen nog vele systemen volgen. 

Lees meer

REVIVE®, de innovatieve productrange van gerecycleerd PET-materiaal

Met REVIVE® zet AluK PET-flessen om in duurzame aluminiumproducten. De AluK Group staat bekend als wereldwijde leider op het gebied van design, productie en distributie van aluminium raam-, deur- en schuifdeursystemen. Met meer dan 70 jaar ervaring voldoen onze bouwsystemen aan de complexe technische vereisten en zijn we de markt altijd een stap voor. Onze producten bieden dan ook krachtige oplossingen dankzij onze voortdurende inspanningen op het vlak van R&D. We zijn trots dat we met deze innovatie opnieuw een duurzame stap vooruit kunnen zetten. 

 

Hergebruiken, dat doet REVIVE® dus al zeker. Maar hoe ecologisch is 

onze nieuwe productrange? In één draaikiep raamsysteem* verwerken we tot maar liefst 65 PET-flessen van 1,5 liter. Dat is ongezien in onze sector. Met REVIVE® geven we heel wat plastic een tweede leven en hebben we een niet te onderschatten impact op de verduurzaming van onze planeet.

 

* gebaseerd op een afmeting van 1230 x 1480 mm 

** gebaseerd op een afmeting van 4000x3000 mm 

 

PET-ISOLATOREN VOOR EEN DUURZAMER ÉN MOOIER EINDPRODUCT 

 

Duurzaam: ✔ 

Maar de REVIVE® productrange heeft nog heel wat andere voordelen. 

• Om te beginnen zorgen de PET-isolatoren voor een mooier resultaat, omdat we ze perfect kunnen poedercoaten in de gewenste kleur. Dit is tevens de laatste handeling voordat het eindproduct af is. 

• Omgevingsinvloeden zoals warmte, koude en luchtvochtigheid hebben nauwelijks invloed op de vorm van de isolator omdat die minder vocht bevat. 

• De PET-profielen zijn recycleerbaar en permanent herbruikbaar zonder verlies van eigenschappen en met minimale CO2-productie. 

• De PET-profielen hebben een heel goede weerstand tegen uv-stralen. 

 

 

SAMEN BOUWEN AAN EEN DUURZAME TOEKOMST 

Bij AluK zijn we altijd op zoek naar manieren om duurzamer te produceren. Eigenlijk is deze ontwikkeling voor een toeleverancier aan de industrie een logische stap: we willen allemaal onze kinderen een betere en gezondere toekomst geven. Dat leeft niet alleen bij AluK zelf, maar ook bij de consument. Klanten zijn zich steeds meer bewust van het materiaal- en energieverbruik van hun eigen woning en van de levenscyclus van producten.

 

We kiezen er bewust voor om samen te werken met lokale partners voor het transport van onze ramen en deuren. Zo trekken we duurzaamheid ook door in ons transport en werken we met z’n allen aan het verkleinen van de CO2 footprint. Daarom hebben we geïnvesteerd in een PET-isolator die tegemoetkomt aan deze vraag. Op die manier zetten we een duurzame tendens in die onze sector alleen maar toejuicht. We blijven innoveren om dichter te komen bij een volledig circulaire economie. Zo levert AluK een bijdrage aan een gezondere omgeving, voor iedereen.

 

 

 

GERECYCLEERD ALUMINIUM 

Met de innovatieve PET-isolatoren blijven we bij AluK ons product verduurzamen. Op hetzelfde groene engagement kunnen we rekenen bij onze leveranciers. Zij recycleren ons basismateriaal aluminium al op grote schaal, zonder kwaliteitsverlies. Zo wordt 75% van al het geproduceerde aluminium in de afgelopen 140 jaar vandaag nog steeds hergebruikt. Daarbovenop maken onze leveranciers onze profielen met X-ECO-legeringen. Hier komt 80% van de range uit gerecycleerd constructiemateriaal. Leuk weetje: 45% daarvan bestaat uit gesloopte ramen. X-ECO-legeringen zorgen ook voor een CO2-reductie. Zo verbruiken standaardlegeringen 7 ton CO2 per 

ton aluminium. Bij X-ECO-legeringen is dat slechts 2 ton CO2. 

 

Ontdek hoe wij dagelijks vooruitgang boeken door innovaties op vlak van design, duurzaamheid, productieproces en prestaties.