Aluminium

De voordelen van aluminium in de bouwsector 

Aluminium is één van de meest duurzame bouwmaterialen. Het vermindert de CO2-uitstoot en drukt de bouwkosten op lange termijn. Ontdek hoe het door zijn sterkte, duurzaamheid en 100% recycleerbaarheid een ideaal materiaal is voor de bouwsector.  

Lees meer

Duurzame oplossingen

Al onze bouwsystemen maken gebruik van aluminium als kernmateriaal, wat een inherente sterkte biedt die nodig is voor bouwprojecten. Aluminium staat bekend als lichtgewicht, duurzaam en heeft weinig onderhoud nodig. Tegelijkertijd draagt het bij aan de krachtige prestaties van onze systemen dankzij de UV-bestendigheid, lage geleiding en brandbestendigheid. 

Tot 90% van al het aluminium dat bij de bouw wordt gebruikt, kan gerecycleerd worden. Hierbij wordt 95% minder energie gebruikt dan bij de eerste productie - zonder dat dit invloed heeft op de kwaliteit. Dit maakt aluminium tot een van de meest duurzame bouwmaterialen op de markt. De uitstoot van koolstof wordt minder, waardoor de totale kost van een gebouw vermindert. 


Dankzij onze verantwoorde toelevering en intelligente ontwikkeling, zorgen we ervoor dat de AluK producten voldoen aan de milieunormen voor onze partners en deze vereisten zelfs overschrijven. 

Aluminium veroudert niet zoals andere organische materialen en vereist geen bescherming tegen UV-stralen. Aluminium heeft een positieve ecologische balans, het is immers eindeloos en voor 100% recycleerbaar, mét behoud van zijn oorspronkelijke kwaliteit. 

Enkele aluminium feiten:

  • Meer dan 3-kwart van aluminium ooit geproduceerd is nu in gebruik. 
  • 90% van het aluminium gebruikt in de bouw is gerecycleerd. 
  • Het recycleren van aluminium vereist 95% minder energie dan de eerste productie. 
Title...

 

75%

van het ooit geproduceerde aluminium is nog steeds in gebruik

Title...

 

25%

Het gebruik van aluminium in de bouwtoepassingen vertegenwoordigt 25% van de totale vraag naar aluminium. 

 

Onze aluminium systemen

Onze performante oplossingen bieden design en functionaliteit die onze producten onderscheiden van die van de concurrentie.