10 jun. 2020

REVIVE®-isolator bekroond met Cradle to Cradle duurzaamheidscertificaat

REVIVE®-isolator bekroond met Cradle to Cradle duurzaamheidscertificaat

Onze nieuwe REVIVE®-isolator werd bekroond met het bronzen Cradle to Cradle-certificaat. Door de verwerking van gerecycleerde PET-flessen in de isolator van onze Triton, Themis, Hermes en Kolos systemen wordt deze erkend als innovatief én vooral duurzaam.

Steffen Hageman, CEO AluK Benelux: “Afgelopen zomer zag ik zoveel plastic afval op één van de mooiste stranden van Thailand, je kon er gewoonweg niet omheen. Dit heeft mij nog meer laten inzien dat we hier iets aan moeten doen. Trots ben ik dat we een eerste stap hiertoe hebben gezet via onze REVIVE-serie”.

Duurzaamheidslabel
Cradle to Cradle Certified™ is een internationaal erkend duurzaamheidslabel voor producten die de circulaire economie nastreven. Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute reikt dit label uit aan producten die op vlak van grondstoffen, hergebruik, energieverbruik & CO²-reductie, watermanagement en social fairness uit zijn op continue verbetering.

Architecten en bouwprofessionals hebben baat bij het gebruik van deze C2C Certified producten. De principes van de Cradle to Cradle certificering sluiten nauw aan bij BREEAM-certificaat en het evaluatiesysteem LEED. Deze internationaal erkende kwaliteitslabels bepalen het niveau van duurzaamheid van gebouwen. Op deze manier bieden C2C Certified systemen een garantie voor milieubewust bouwen.

Ecologisch verantwoorde ramen
De REVIVE® serie is speciaal ontworpen om raamprofielen in hoogwaardig aluminium nog duurzamer te maken. Aluminium is eindeloos recycleerbaar. Daarnaast zijn nu ook de isolatoren - gemaakt van PET-materiaal - recycleerbaar. In de isolator van één raamsysteem van REVIVE® verwerken we 65 PET-flessen van 1,5 liter. Op jaarbasis zijn dit maar liefst 1,5 miljoen PET-flessen: een niet te onderschatten impact op de verduurzaming van onze planeet.

Bovendien zijn de PET-profielen uv-bestendig, mooi te poederlakken én geproduceerd met een minimale CO²-productie.

REVIVE®: een tweede leven voor plastic
Door PET-flessen om te zetten in duurzame aluminium producten, zetten we grondstoffen in op een efficiënte manier, vermijden we afval en gaan we onder andere de strijd aan met de plasticsoep. Dat is opnieuw een stap vooruit binnen de circulaire economie en daar zijn we trots op. De toekenning van dit certificaat is dan ook een erkenning voor onze inspanningen op vlak van R&D en duurzaamheid.

Lees meer over REVIVE®, 65 PET-flessen in één draaikiep raamsysteem

Blijf op de hoogte