22 sep. 2017

Alucoplast: van toen tot nu

Alucoplast: van toen tot nu

Johnny De Schryver is op 16- jarige leeftijd begonnen op leercontract bij zijn grootvader die destijds ook aluminiumconstructeur was. Toen deze 1 jaar voor zijn pensioen plotseling overleed, vond Johnny zich op 20- jarige leeftijd nog te jong om de zaak over te nemen.Hij opteerde om ergens anders verdere kennis te vergaren en vond onmiddellijk werk bij een erkend aluminiumbedrijf in Temse.

De drang naar een eigen onderneming
De drang naar de opstart van een eigen bedrijf was er nog steeds en met zijn jarenlange ervaring was Johnny dan ook overtuigd dat dit project zou slagen. Allereerst startte hij zijn Alucoplast parttime op,  maar na een paar maanden gingen de bestellingen razendsnel waardoor de overgang naar voltijds zelfstandige sneller gebeurde dan verwacht.

'Met een klein en gemotiveerd team realiseren we de meest bijzondere projecten'
Nu, 16 jaar later, en meer dan 30 jaar ervaring in de aluminium wereld, heeft Alucoplast een eigen atelier met toonzaal, een machinepark, een professioneel team en een waaier van projecten die ze met fierheid gerealiseerd hebben! Waaronder ook het SERWIR hotel, het allereerste project uitgevoerd met het Ventá profiel van AluK.

'Omwille van kwaliteit en service werken we met AluK'

De samenwerking met AluK
Vanaf dag 1 is Alucoplast vaste klant bij AluK België. Alvorens 100% voor AluK te kiezen werkte men met 2 andere leveranciers, zodra AluK België, 10 jaar geleden, opstartte was de keuze snel gemaakt. Alucoplast werd 100% AluK klant en dit omwille van de kwaliteit en service.

Investeren in de toekomst
Alucoplast staat ook niet stil! 2 jaar geleden werd er geïnvesteerd in een CNC bewerkingsmachine en een bestelwagen, In het voorjaar van 2017 opende hun nieuwe toonzaal en onlangs werd er geïnvesteerd in een extra bestelwagen om 2 ploegen te leiden. Ze zoeken steeds naar vernieuwing en verbetering en samen met AluK lukt dit perfect!

Meer lezen over Alucoplast? Bekijk de nieuwe editie van AluK Today

Blijf op de hoogte