23 aug. 2021

AluK neemt deel aan de Eneco Clean Beach Cup

AluK neemt deel aan de Eneco Clean Beach Cup

Zondag 12 september 2021, strand Zeebrugge

Jaarlijks plonst er maar liefst 5 à 14 miljoen ton plastic afval in zee. Om dit plasticprobleem onder de aandacht te brengen, zijn we met AluK Benelux officieel partner van de Eneco Clean Beach Cup. Samen met collega’s en familie zullen we op zondag 12 september het strand van Zeebrugge mee helpen opruimen. Dat doen we, omdat we het plasticprobleem samen willen aanpakken, zodat we aan een gezondere toekomst kunnen bouwen.

REVIVE®, de innovatieve productrange van gerecycleerd PET-materiaal

Bij AluK zijn we altijd op zoek naar manieren om duurzamer te produceren. Daarom introduceerden we vorig jaar de nieuwe REVIVE® productrange, waarbij we recycled plastic verwerken in hoogisolerende systemen. Vandaag worden de Themis-, Triton-, Hermes- en Kolossystemen uitgerust met isolatoren uit recycled PET-materiaal en er zullen nog vele systemen volgen.

SAMEN BOUWEN AAN EEN DUURZAME TOEKOMST 

AluK levert een bijdrage aan een gezondere omgeving voor iedereen. Op ditzelfde engagement kunnen we rekenen bij onze leveranciers. Zij recycleren ons basismateriaal aluminium al op grote schaal, zonder kwaliteitsverlies. Zo wordt 75% van al het geproduceerde aluminium in de afgelopen 140 jaar vandaag nog steeds hergebruikt.

Daarnaast kiezen we er bewust voor om samen te werken met lokale partners voor het transport van onze ramen en deuren. Zo trekken we duurzaamheid ook door in ons transport en werken we met z’n allen aan het verkleinen van de CO2 footprint. We blijven innoveren om dichter te komen bij een volledig circulaire economie.

Ontdek hier alles over onze REVIVE® productrange.

Blijf op de hoogte